Početna stranica Portala pravosuđa BiHOsnovni sud u Modriči

mail print fav manja slovaveca slova

Rekonstrukcija Osnovnog suda u Modriči

29.09.2008.

Velika je čast biti predsjednik Osnovnog suda u Modriči u ovom istorijskom trenutku. Iako renoviranje od početka do kraja nije dugo trajalo, promjene su ogromne. Moje kolege sudije i uposlenici u sudu u Modriči su sretni zbog boljih uslova rada. Do nedavno smo radili u oronulim, nefunkcionalnim i malim kancelarijama i sudnicama, a sada imamo najmodernije prostorije uključujući tri obnovljene sudnice, namjenski izgrađenu pisarnu, čajnu kuhinju za osoblje i odgovarajuće prostorije za sudsku policiju. Bolji  fizički uslovi rada će se pozitivno odraziti na sveukupno radno okruženje, te će, uz efikasniji rad, ostaviti bolji utisak na građane.

Izgradnjom još dva sprata, trošna zgrada je od pretrpanog suda, pretvorena u  prostranu sudsku zgradu koja omogućuje efikasan rad. Takođe, zgrada se sada svojom visinom ističe kao jedan od najimpozantnijih objekata u gradu, te odgovara svojoj namjeni.

Uposlenici Osnovnog suda u Modriči su iskreno zahvalni svima koji su omogućili ovu ogromnu transformaciju. Najprije bih želio izraziti svoju zahvalnost ambasadi Norveške i Ministarstvu pravde Republike Srpske za sredstva koja su obezbijedili za ovaj projekat. Takođe bih iskoristio ovu priliku da zahvalim svima koji su se lično angažovali, kao što je gospodin Sven Marius Urke iz Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, koji je u okviru finansijske pomoći dobijene od međunarodnih donatora osmislio sva značajnija poboljšanja. Takođe, zahvaljujem gospodinu Borisu Zubcu iz VSTS-a koji je svoj zadatak na koordinaciji projekta obavio kvalitetno i temeljito.

Zdenko Vranjić
Predsjednik Osnovnog suda u Modriči

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Српском (ћирилица).
Доступна је и на: Engleskom.

Povratak na vrh

Prateće fotografije