• logo
  • osnovna stranica
  • Основни суд у Модричи

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Контакт
  • Помоћ за кориштење web странице
  • Помоћ за кориштење web странице

    Помоћ за кориштење web странице

    30.09.2008.

    Поштовани посјетитељи,
    идејни творац ових страница, као и осталих web страница судова је Високо судско и тужилачко вијеће Босне и Херцеговине. Идеја да овакав тип страница буде отворен је потекла од намјере да се приступ информацијама систематизује и на што једноставнији начин омогући јавности.
    Странице су искључиво информативне.
    На овом мјесту можете наћи упуту како се кретати унутар цијелог web портала, те најбоље искористити информације и податке које се налазе на web страницама.
    Одговорност за тачност информација сноси суд.
    Приступ информацијама које су постављене на овој web страници омогућен је путем три нивоа навигације. Два нива су хоризонтална, а један је вертикални.
    Основни је “главни” (хоризонтални) изборник на врху стране стране и сиве је боје. Испод “главног” изборника прелазите на ужа подручја. Сљедећи хоризонтални ниво навигације је црвене боје. Најнижи ниво навигације је вертикални и он је са подлогом плаве боје.
    Испод прва два нивоа навигације имате и информацијо о томе гдје се тренутно налазите.
    Појединачно ћемо објаснити сваку категорију изборника.
    Документи на web страници су хтмл и/или .доц. односно .пдф. формату. Доц и пдф формати су формирани за скидање са web страница (доwнлоад). За .пдф формат потребан вам је програм ацробат реадер од 7.0 верзије. За .доц Мицрософт wорд или неки текст програм.
    Препоручена резолуција екрана је 1024x768.

    Насловница
    На насловници имате могућност одабира језика/писма приказаних информација.
    Обзиром да се на web страници налазе и информације које се могу добити само на захтјев такав приступ можете имати логирањем на страницу. У горњем десном углу насловнице кликом отварате могућност логирања односно пријаве за додјељивање Корисничког имена и Лозинке.
    “Насловница” се састоји од шест група информација. Распоређене су у два реда са три колоне.
    Група Актуелности обухвата најактуелније информације везане за свакодневне активности суда. То су информације о активностима које су се већ десиле.
    Група Ријеч предсједника садржи поздравну ријеч предсједника суда као израз добродошлице и жеље за што бољом међусобном комуникацијом.
    Група Најава догађаја представља најаву будућих догађања важних за суд са датумом догађања.
    Група често постављана питања приказује питања и одговоре који су најчешће постављана суду, а везана су за рад суда или друге активности везане за сам суд.
    Група Распоред суђења приказује детаљне информације о суђењима у суду за одређени временски период.
    Група Вијести из правосуђа обухвата информације које су везане за правосуђе БиХ у цјелини.
    Унутар свих група старије новости и информације осим оних које су на насловници нису збрисане. Кликом на ријеч “више” пребацити ће вас архиву актуелности или других информација.

    Рад суда
    Кликом на Рад суда отворити ће вам се web страницама са свим новостима (архивом) које су везане за рад суда.
    Кликом на неку од категорија можете добити информације: о документима које на суду можете добити, о самој организацији суда, о статистици о протоку предмета, о оснивању суда, о упосленицима суда.

    Огласна плоча
    Кроз информације крећете се на исти начин као и кроз Рад суда. На огласну плочу, администратор ће стављати информације или службене обавијести које су и у згради суда постављене на огласну плочу.

    Ваша питања
    Web страница намијењена професионалној заједници, медијима, и свим грађанима Босне и Херцеговине. Администратор ће врло радо објавити сваки стручни чланак или питање које сматра интересантним за јавност и који испуњава стручне критерије објаве. Сваки посјетитељ може путем форума који смо покренули поставити питање/коментар или послати свој чланак и евентуална додатна објашњења уз чланак. За објављени чланак аутор не може очекивати накнаду. Одговор на питање или коментар биће дат на самом форуму. Најинтересантнија питања биће објављена и у категорији Ваша питања.

    Односи с јавношћу
    Унутар овог модула налазе се све потребне информације за комуникацију са медијима, као и са осталим грађанима. Ту се налази и галерија слика.

    Контакт
    Овјде можете добити основне информације за могућност контакта са судом, али и листу корисних линкова као и мапу странице.

     

    1489 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1